© 2019 Festivalul Internațional de Film "Serile Filmului Gay"

Invitați

RNI-Films-IMG-A4AB5BBD-FDAB-4BF0-908B-34B7646A4

Anca Cionca, regizorul filmului Gruvjum.

Anca Cionca a terminat liceul Constantin Diaconovici Loga din Timișoara în 2018, iar înainte de liceul acesta a urmat școala de muzică la secția pian. A fost mereu pasionată de film și artă și este voluntara la câteva festivaluri de film, de artă modernă, și de muzică din oraș și la Crucea Roșie. „Gruvjum” este primul său scurtmetraj, realizat la vârsta de 17 ani. Acum studiează Biological Sciences la Imperial College London și vrea să devină cercetator în microbiologie. În timpul liber, încearcă să filmeze măcar o parte dintre ideile pe care le are.

Ben Hantkant, regizorul filmului War. Room

Ben Hantkant (născut în 1990 în Haifa) este artist video, cineast și editor video. În prezent, Ben locuiește în Ierusalim.


De-a lungul studiilor sale la Academia Bezalel de Artă și Design, i-a fost acordat premiul de excelență pentru realizările sale trei ani la rând.


În filmele și proiectele lui, acesta exploră aspecte ale societății, ale genului și sexualității, încălcând înțelesurile lor obișnuite și punând la îndoială ce este adevărat și ce este fals.

Ben Hantkant va face parte din juriul #SFG13 la secțiunea lungmetraje.

Headshot a73c34e074-headshot
Nicolas Luquet

Nicolas Luquet, compozitor și inginer de sunet al filmului Fornacis

Nicolas Luquet este un inginer de sunet francez și un compozitor de muzică pentru filme. În 2010, a descoperit opera regizorului réunionez Aurélia Mengin: o explozie vulcanică! El va semna sunetul tuturor filmelor regizate de ea. În același timp, el își dezvoltă propriul univers muzical sub pseudonimul LUKE KAY.

 

Nicolas este, de asemenea, și co-organizator la MEME PAS PEUR, Festivalul Internațional de Film Fantastic al Insulei Réunion. Călătorind între Franța și Réunion îl încântă enorm. Încearcă să transpună emoțiile peisajelor prin care trece, pentru a putea să le împărtășească cu un număr cât mai mare de oameni.

Aurélia Mengin, regizorul filmului Fornacis

Aurélia Mengin este un regizor de filme care a crescut în Réunion, o insulă de lângă Madagascar. A crescut înconjurată de artă, deoarece părinții ei sunt fondatorii Centrului de Artă Contemporană al Insulei Réunion. După ce a obținut un masterat în economie și matematică, Aurélia s-a îndreptat spre cinematografie. În timp ce mergea la școli de actorie, în același timp a învățat cum să facă filme. Așadar, în ultimii 10 ani, a regizat multe scurtmetraje.

 

Își creează propriul univers fantasmagoric, senzual, oribil și foarte estetic. În fiecare film nou, ea reafirmă cu putere pe ecran dorința de a-și creea personal filme intuitive, precum și propria ei viziune asupra cinematografiei și a artei.

 

În afară de munca sa în calitate de regizor de film, Aurélia Mengin este și fondatorul și directorul Festivalului MEME PAS PEUR, Festivalul Internațional de Film Fantastic din Réunion. Cea de-a opta ediție a avut loc între 21 și 24 februarie 2018.

Aurélia Mengin
IMG_20190409_222530

Peter Millar, producătorul filmului The Story of the Stone

Peter Millar și-a finalizat studiile de film în Aberdeen, Scoția și a regizat primul său scurtmetraj. De atunci a lucrat în Taiwan pentru mai mulți regizori, asistând la producția și promovarea internațională a numeroase filme.


Peter a lucrat cu regizorul Starr Wu la scurtmetraje și, cel mai recent, în prodecerea filmului „Povestea Nestematei” / „The Story of the Stone”. El așteaptă cu nerăbdare să continue să promoveze cultura taiwaneză pe marile ecrane.

John Petrizzelli, regizorul filmului Bárbara

Jurnalist, scriitor şi regizor cu mai mult de 30 de ani de experienţă în industria filmului, John Petrizelli a scris și regizat filme de ficțiune și documentare. Printre cele mai importante producții ale sale se numără: El Embrujo (1983), Falsas Historias (1992), Carrao (1998), El Rey del Galerón (2006) și lungmetrajele: María Lionza, Aliento de Orquídeas, Er Relajo der Loro, El Santo Salvaje, Ti@s și Bárbara, produse între 2007 și 2017. Filmele sale au câștigat diverse premii internaționale. John Petrizzelli a creat și conduce festivalul de film Ciclo de Cine de la Diversidad, care are loc în Venezuela din 2006 și în Madrid, Spania din 2018. El a scris și cărțile Negro Lógico (1978) și Historias para las Posibilidades del Músculo (2016).

John Petrizzelli va face parte din juriul #SFG13 la secțiunea documentare.

Sorin Poamă

Sorin Poamă, regizorul filmului Ionuț and Călin

Sorin Poamă a absolvit UNATC, secția actorie, în 2007. În 2010, împreună cu Vera Ion, pune bazele școlii de scriere dramatică autobiografică “Scrie despre tine”.

 

În 2014, Sorin regizează “O colegă din Tonița”, scurtmetraj ce obține premiul Villa Kult în cadrul Next IFF 2015. În 2016, Sorin participă ca regizor și scenarist la Sarajevo Talent Campus.

 

În 2018, scurtmetrajul “Ionuț și Călin” este selecționat la Transilvania IFF și câștigă Premiul – “Cel mai bun scurtmetraj românesc” la NEXT IFF.

Copied!