Life and death of an architect

RO:  În februarie 1958,  José Ferragut, cel mai important arhitect din Mallorca, a fost găsit mort într-un câmp. Cazul a fost închis din lipsă de dovezi. În anii ‘50-’60, începutul turismului a schimbat realitatea țărilor mediteraneene. Peisaje minunate au fost au fost transformate pentru a se exploata turismul . Ferragut a luptat împotriva corupției și dezvoltării necontrolate a coastei, dar și-a făcut dușmani politicieni și dezvoltatori. Dar Ferragut a avut și altă problemă. Era gay într-o societate care criminaliza și vâna homosexualii. Astfel a trăit o viață dublă chiar până la moarte, ceea ce a făcut din el un om depresiv și introvertit.  50 de ani mai târziu, Life and death of an architect se întreabă cum și de ce a fost acest om ucis în mod brutal de către doi prostituați în 1968.

EN: During the ‘50s and ‘60s the beginning of tourism changed the reality of the Mediterranean countries. Amazing landscapes were transformed for tourism exploitation. Ferragut fought against the corruption and uncontrolled development of the coast and made enemies in politicians and developers.

But Ferragut had another problem. He was gay in a society which criminalized and went after homosexuals. Therefore he lived a double life,  making him an introverted and depressive man.

50 years later, Life and death of an architect wonders how and why was this man brutally killed in 1968 by two male prostitutes.

Spania, 52 minute, documentar
Regia: Miguel Eek

Trailer LIFE AND DEATH OF AN ARCHITECT from Mosaic Producciones on Vimeo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *