© 2019 Festivalul Internațional de Film "Serile Filmului Gay"

Sidney și prietenii

Sidney & FRIENDS

MAREA BRITANIE, 2018

MIERCURI, 17 APRILIE, ORA 17:30

BRITISH COUNCIL

DETALII

Regia: Tristan Aitchison

Gen: documentar
Durata: 1 oră 15 min

Limba: engleză, swahili, cu subtitrare în română și engleză

SYNOPSIS

Când familia lui încercă să îl omoare, Sidney, persoană intersex, fuge în Nairobi unde întâlnește un grup de prieteni transgender. Împreună, ei luptă împotriva discriminării și descoperă viața, iubirea, și stima de sine.

 

Sidney a crescut în Kenia rurală de vest. Lui nu i-a plăcut să poarte fuste sau să facă treburile gospodărești pe care fetele sunt tradițional așteptate să le facă, preferând să mâne vitele și să se joace fotbal. Sidney s-a născut intersex, dar el știa doar că este diferit. Pe măsură ce creștea, el a realizat că ieșea din ce în ce mai mult în evidență în comunitate datorită acestor diferențe, o sursă de îngrijorare pentru membrii familiei, care s-a manifestat prin pedeapsă, corecții severe, și ură.

 

Familia lui spune că este posedat de demoni, demoni care îl fac să-și dorească să devină bărbat. Când Sidney a fugit de prejudecățile familiei, a fost târât din mahala în mahala, dezbrăcat în public și bătut. Viața lui s-a schimbat în cele din urmă, când a întâlnit un grup de prieteni transgender. Pentru prima dată în viața lui, Sidney nu mai era singur…

 

Documentarul SIDNEY ȘI PRIETENII este o explorare sinceră a speranțelor, visurilor, și a realității de zi cu zi a unui grup de prieteni intersex și transgender care se luptă să supraviețuiască pe muchia societății keniene. Alătură-te lui Sidney și noilor săi prieteni în timp ce ei ne împărtășesc despre cum este să crești și să trăiești ca o minoritate de gen într-o regiune cunoscută pentru prejudecata și discriminarea împotriva populației LGBTI. Filmat timp de peste 3 ani, prietenii noștri își dezvăluiesc secretele luptei lor cu amărăciune, și uneori și cu umor. Premisa e simplă; este despre gen, prietenie… și iubire.

PREMII / PROIECȚII

BFI FLARE – Londra, Marea Britanie, 2018 

 

Translations: 13th Seattle Transgender Film Festival – Seattle, Statele Unite, 2018 

 

Afrykamera – Varșovia, Polonia, 2018

 

LGBT Film Festival –  Varșovia, Polonia, 2018 

 

Transgender Film Festival – Kiel, Germania, 2018 – Cel mai bun documentar

 

Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM) – Manresa, Spania, 2018 – Cel mai bun film

 

Sole Luna Documentary Film Festival – Palermo, Italia, 2018 – Nominalizare pentru cel mai bun film

 

Queer Vision – Bristol, Marea Britanie, 2018 

 

NEWFEST – New York, Statele Unite, 2018 – Marele premiu al juriului pentru cel mai bun documentar

Copied!