HIV de la AZT la PreP – Workshop ARAS

Nu ne așteptam ca un workshop care se numește „HIV de la AZT la PrEP” și este organizat de Asociația Română Anti-SIDA să se desfășoare într-un ton foarte optimist. Și totuși, chiar asta s-a întâmplat. Motivul poate fi rezumat într-o frază: astăzi putem vorbi despre o viață lungă si sănătoasă cu HIV.

Partenerii noșri de la ARAS ne-au adus multe vești bune, despre tratamentul cu AZT, despre prevenția cu PrEP și despre starea de „neidentificabil.” Tratamentul cu AZT poate reduce prezența virusului în corp atât de mult încât pacientul să devină ” neidentificabil,” ceea ce înseamnă că, dacă se testează acel pacient, va apărea ca fiind seronegativ și își poate trăi viața ca un om sănătos.

PrEP este o pastila care acționează preventiv pentru a împiedica transmiterea HIV pe cale sexuală și care se ia înainte de a avea contact sexual și două zile după. PrEP este eficient în 98% din cazuri, un număr extrem de încurajator.

Reprezentanții ARAS vor efectua testări gratuite și anonime pe perioada festivalului Serile Filmului Gay, între orele 16.00 și 19.00, la Urania Palace. Toată lumea este încurajată să profite de această ocazie, indiferent de gen, vârstă, orientare sexuală. Este la fel de important ca persoanele active și cele inactive sexual să se testeze. Însă recomandarea specialiștilor pentru persoanele care sunt expuse unui risc de infectare este să se testeze de două ori pe an sau mai des. Gradul de risc depinde de mai mulți factori. Câteva situații tipice în care se recomandă o testare HIV sunt schimbarea partenerilor sexuali, efectuarea de tatuaje sau piercinguri in condiții indoielnice, sau consumul de droguri cu administrare intravenoasă.

Te așteptăm așadar la Urania Palace, pentru că esti in siguranță dacă știi.

Iulia Merca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *